Botox

Botox® en Bulkamid® injecties

Bij een behandeling van de blaas met Botuline toxine (Botox®) wordt dit middel op 10 tot 25 plaatsen rechtstreeks in de blaasspier gespoten. Het verlamt gedeelten van de blaasspier voor geruime tijd (6 maanden tot 1 jaar).

Omdat de injecties pijnlijk kunnen zijn geschiedt de ingreep onder verdoving (ruggenprik of algehele narcose).

Botox

Het effect van de behandeling is na ongeveer drie dagen te merken. Als het is uitgewerkt kan de behandeling herhaald worden. Bij sommige patiënten werkt de botox zó goed, dat zij enige tijd niet goed kunnen plassen en daarom zichzelf enkele malen per dag moeten katheteriseren.

Bulkamid® is een zachte gel die voor 97,5% uit water en 2,5% uit zogenaamde polymeren bestaat. De behandeling is bedoeld voor vrouwen met stress urine incontinentie die niet voor een TVT operatie in aanmerking willen of kunnen komen., bijvoorbeeld omdat zij nog een kinderwens hebben.

Bij deze behandeling worden in de wand van de plasbuis drie kleine hoeveelheden gel (Bulkamid) aangebracht

Bulkamid

De gel blijft soepel en elastisch en verspreidt zich niet door het lichaam. De inspuiting verbetert het afsluitmechanisme van de plasbuis waardoor urineverlies wordt tegengegaan. De behandeling is eenvoudig en vindt meestal onder lokale verdoving plaats.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email